Mantis wordt Floorless

In de lente van 2015 zullen bezoekers van Cedar Point een nieuw achtbaanavontuur ontdekken met Rougarou. Hotel Breakers wordt bovendien helemaal heropgeknapt.

20140924-CedarP180Hoogtepunt van 2015 wordt zonder enige twijfel de opening van Rougarou, een nieuw achtbaanavontuur. Maar minstens even belangrijk is dat Cedar Point enorm veel investeerde in het heropknappen van Hotel Breakers. Het hotel bevindt zich vlakbij het water van Lake Erie. De deuren van het hotel gingen voor het eerst open in 1905 als een van de grootste hotels aan de zogenaamde Great Lakes. Het hotel ademt geschiedenis uit, maar had nood aan een modernere toets. Daarom werd er twee jaar gewerkt aan de renovatie van het complex om er een ultiem resort van te maken, ideaal aansluitend op een dagje pretpark. Behalve een gloednieuwe inkom kregen de kamers een volledig nieuwe look&feel. Ook de faciliteiten werd aangepakt, met een Starbucks Cafe en een Surf Lounge in de rotonde, en buiten verschillende grasperken met panoramisch zicht op het meer.
Ook zijn er nu twee zwembaden, eem jacuzzi complex, een winkeltje, een fitnessruimte, een videogames hall, 3 restaurants en een speciale doorgang via het strand tot aan Cedar Point. Uiteraard genieten de gasten van een vervroegde entree, waarbij enkele grote attracties speciaal voor hen al zullen geopend zijn.

Een van die attracties kan misschien wel eens Rougarou zijn. Deze achtbaan vervangt Mantis, al is vervangen misschien wel niet de juiste term. Na vele klachten over het comfort (of het gebrek eraan) van Mantis werd besloten de attractie te sluiten. Nu werd aan leverancier B&M, Bolliger & Mabillard, gevraagd om deze stand-up rollercoaster te vervangen door een floorless model, waarbij het traject van Mantis zou blijven. Enkel de treintjes zullen vervangen worden. Mogelijk zullen er enkele andere aanpassingen nodig zijn om een comfortabele rit te garanderen.

20140924-CedarP640

De naam Rougarou verwijst naar een monster uit de Franse mythologie, een soort weerwolf (loup garou). De achtbaan zal ook een heus monster zijn met snelheden tot bijna 100 km/u. Na een lift hill van 45m, waarbij de bezoekers kunnen genieten van een mooi zicht, maakt de trein een 180 graden bocht om dan de diepte in te duiken op weg naar de eerste inversie, een grote looping. Daarna volgen nog enkele spannende elementen en snelle bochten. De inclined loop, een schuin hangend looping-element dat bij sommige stand-up coasters aanwezig is, zal blijven staan voor deze floorless versie, waardoor Rougarou de eerste floorless zal zijn met dit type element.

“Rougarou wordt een fantastische toevoeging voor ons achtbanenaanbod, onze gasten zullen er weg van zijn.”, aldus Jason McClure, de vice president en general manager van Cedar Point. “Met het moeraswater onder de achtbaan, de felle kleurtjes van de baan en de steunpilaren, de belichting en de andere effecten, zal deze achtbaan een attractie zijn als geen ander in ons park.”