Park bouwt eigen achtbaan

Cannibal in Lagoon Amusement Park

Dat een park zelf een eigen achtbaan ontwerpt en ontwikkelt, het gebeurt niet vaak. Lagoon Amusement Park heeft alvast ambitieuze plannen voor hun eigen achtbaan: Cannibal.

20140909-Lagoon180Het betreft hier niet een kleine achtbaan, maar een uit de kluiten gewassen hyper-inversie coaster. De achtbaan zal hoger zijn dan 60 meter, een snelheid halen van 110 km/u en bovendien driemaal ondersteboven gaan. Dal Freeman (Vice President of Engineering) en Dustin Allen (Engineer), beiden werkzaam bij Lagoon Corporation, hebben de layout voor Cannibal uitgetekend. Op gebied van engineering krijgen ze steun van het Duitse ART Engineering.

Met de bouw van deze nieuwe achtbaan gaat maar liefst een investering van meer dan 20 miljoen dollar gepaard. Cannibal zou in de lente van 2015 al moeten openen voor het publiek.
De achtbaan belooft alvast heel wat te bieden. Zo is er een ingesloten vertikale lift om 1 van de 5 treinen naar omhoog te hijsen. Er is een Immelman loop, een Dive Loop, wellicht ook een Barrell Roll, een ondergrondse tunnel, een waterelement en de +90° drop.
Bovendien zou er ook een geheim element zijn dat pas onthuld wordt bij de opening. De attractie zelf bevindt zich in het noordelijk gedeelte van het park en zal geïnspireerd zijn op een jungle thema.

Het idee om zelf een achtbaan te bouwen is jaren geleden ontstaan, na het succes van BomBora, eveneens een project dat door het park zelf werd gebouwd.
Cannibal bestaat uit langere stukken spoor, wat een zachter verloop zou moeten geven aan de rit.

De nieuwe achtbaan zou komend seizoen moeten klaar zijn voor opening op 28 maart.

20140909-Lagoon640