Epcot krijgt Frozen attractie

Maelstrom ruimt plaats voor sprookje

In Disney’s Epcot in Orlando zal de verouderde attractie Maelstrom in het Noorse paviljoen plaats ruimen voor een attractie rond de animatiefilm Frozen.

20140919-Frozen180Er waren al langer geruchten dat een attractie rond de tekenfilm Frozen zou worden gebouwd in één van de Disney World parken, maar dat een attractie uit de “wereldtentoonstelling” zou moeten sneuvelen voor een fantasie-rijke attractie, is toch wel een verrassing en voor vele hardcore fans not done.

Eerder waren er al meet en greets met de twee prinsessenzusjes Anna en Elsa en was er ook al bekend dat vanaf 5 november het kasteel van Assepoester in Orlando elke nacht zou getransformeerd worden in een ijspaleis. Anna, Elsa, Kristoff en uiteraard ook Olaf zullen eveneens hun opwachting maken Mickey's Once Upon a Christmastime Parade tijdens Mickey's Very Merry Christmas Party.

Over de make-over van de Epcot-attractie is nog niet veel bekend. In een blog vertelde Tom Staggs, de Voorzitter van de Walt Disney Parken en Resorts al wel dat de bezoekers zullen worden meegevoerd naar de wereld van Arendelle en dat zij hun favoriete momenten uit de film op de meeslepende muziek van Frozen zullen kunnen beleven.

Een exacte datum van de transformatie werd nog niet prijsgegeven.

20140919-Frozen640