4 Giant Loops voor 4 Six Flags parken

Mooie deal voor Larson

Vier Six Flags parken krijgen een gelijkaardige nieuwe attractie voor komend seizoen, namelijk een Giant Loop zoals de fabrikant zijn attractie benoemt.

20140918-SF-GiantLoop180Het bedrijf Larson dat deze looping-attractie bouwt is uiteraard zeer blij dat vier van hun Giant Loop attracties werden aangekocht voor 4 verschillende Six Flags parken: Six Flags Discovery Kingdom, Six Flags America, Six Flags Great Adventure en Six Flags Over Georgia.

De attractie lijkt wel op een achtbaan, met enkel het looping element, maar is voor alle duidelijkheid geen achtbaan. Het is een thrill ride, waarbij een trein voor en achterwaartse bewegingen maakt op een spoor en uiteindelijk ondersteboven gaat. Een beetje vergelijkbaar met de schommelbootattracties.
In totaal kunnen 24 mensen plaats nemen. Zij zitten rug aan rug. De looping is bijna 24 meter groot in diameter.

Elk Six Flags park geeft een andere invulling aan de attractie. Ze krijgen dan ook een andere benaming: in Six Flags Discovery Kingdom zal Dare Devil Chaos Coaster geopend worden, Six Flags America spreekt over Bourbon Street Fireball, Six Flags Great Adventure lanveert the Looping Dragon en in Six Flags Over Georgia wordt The Joker Chaos Coaster toegevoegd aan het aanbod.

20140918-SF-GiantLoop640

Een zeer mooie implementatie van deze attractie is terug te vinden in Leofoo Village. Vorig jaar opende het Amerikaanse Elitch Gardens met Brain Drain eveneens een Giant Loop van Larson.