4D Free Fly Coaster maakt debuut in Texas

De verschillende Marvel-verhalen zijn bijzonder populair in de VS, en de diverse superhelden duiken dan ook regelmatig op de verschillende parken, zo ook Batman. Het Amerikaanse Six Flags Fiesta Texas koos er dan ook voor om hun nieuwste attractie te vernoemen naar deze duistere held.

20140905-Batman180Batman: The Ride is 36,6m hoog. In totaal ga je zes maal ondersteboven en leg je 310 meter spoor af. Magnetische vinnen doen de karretjes om hun as omwentelen, terzijl ook vertikale bochten uiteraard een rol spelen in het verloop van de rit. Om de attractie extra sfeervol te maken is er alvast een Batmobiel op ware grootte terug te vinden nabij de attractie. Verschillende effecten zijn voorzien om de rit nog iets extra te geven.

De parkdirecteur Martin Bozer is alvast blij met de komst van de nieuwe attractie: "Elk jaar proberen we meer en meer innovatieve technologie te introduceren in ons aanbod naar de bezoekers toe. Met Batman: the Ride hebben we een nieuw concept qua ritervaring. Het zal sensationeel zijn, geen enkele attractie zal deze ervaring kunnen bieden. Met het tuimelen van de karretjes hebben we niet alleen een achtbaan maar ook een absolute thrill ride te pakken."

20140905-Batman640

De achtbaan wordt opgeleverd door S&S, een bedrijf dat vooral bekend is van haar vrijeval torens. Doorheen de geschiedenis hebben ze Arrow Dynamics, een achtbanenbedrijf dat failliet was, overgenomen en sindsdien prijken ook enkele roller coasters in hun portfolio. In Europa is hun bekendste, of moeten we schrijven 'meest beruchte', achtbaan RingRacer in het park aan de Nurburgring. Deze achtbaan zou de snelste achtbaan ter wereld worden, maar verschillende technische mankementen en tekortkomingen dreven het autosport-park op de rand van het bankroet.
S&S haalde zijn mosterd voor het ontwerpen van deze 4D Free Fly Coaster deels bij Intamin die reeds enkele van dit type achtbaan versleten heeft aan parken wereldwijd, als zijnde Zacspin coasters. Met hun ervaring van de Arrows 4th dimension coaster, was het niet zo moeilijk om een attractie te bouwen die niet veel oppervlakte nodig heeft.