I-Drive 360 in opbouw

Merlin van plan Orlando te veroveren

De Britse pretparkengroep Merlin Entertainments heeft zijn zinnen gezet om hun magie in Orlando verder te laten gevoelen na Legoland Florida, met de bouw van I-Drive 360.

20140829-OrlandoMerlin180De groep transformeerde ondertussen drie jaartjes geleden al het verloederde Cypress Gardens, in Polk County op een uurtje rijden van Orlando, in Legoland Florida. Het eerste hotel met 152 kamers wordt op dit moment uit de grond gestampt.

Tegelijk is men volop bezig met de bouw van een indrukwekkend complex in Orlando aan de befaamde International Drive. Maar liefst 200 miljoen dollar wordt geïnvesteerd in een complex waar niet alleen een Madame Tussauds zal geopend worden, maar ook een SeaLife Aquarium complex en een indrukwekkend reuzenrad dat gelijkaardig is aan London Eye (eveneens eigendom van Merlin). Mid 2015 zou het geheel moeten open zijn.

Het is alvast bewonderenswaardig dat de groep een poging waagt in een toeristisch mekka van pretparken gedomineerd door Walt Disney World, Universal en SeaWorld. Vorig jaar begroette de regio 59 miljoen toeristen.

20140829-OrlandoMerlin640

Ondertussen heeft International Drive ook aan aanzien gewonnen. Waar tot voor kort WonderWorks en Ripley’s Believe It or Not de belangrijkste trekpleisters waren, zijn nu Fun Spot America en het Merlin complex absolute toegevoegde waardes om deze boulevard aan uitstraling te doen winnen. Bovendien zijn deze attracties, die eerder bedoeld zijn voor een kleiner publiek, een aangename afwisseling tussen het massa-toerisme van de grote parken.