Transformatie Cyclone in Six Flags New England

Wicked Cyclone opent in 2015

Six Flags kondigde heel wat nieuwigheden aan voor 2015, zo ook voor het park in New England, waar de verouderde achtbaan Cyclone een makeover krijgt.

20140829-SFNE-WickedCyclone180Met Wicked Cyclone krijgt Six Flags New England meteen één van de grootste investeringen die Six Flags maakt, namelijk de makeover van Cyclone, een achtbaan die haar beste tijd heeft gehad, maar die desondanks toch populair bleef bij de bezoekers. De achtbaan was een creatie van William Cobb & Associates en opende op 24 juni 1983, was 1,1 km lang en had een hoogte van 34m.

Alan Schilke hertekende de achtbaan voor Rocky Mountain Construction. De houten structuur blijft behouden, maar de treinen zullen over een metalen spoor razen.
De achtbaan wordt enkele tientallen meters korter en zal aftoppen op 33,2 m hoogte. Ze zal nu wel 3 inversie-elementen hebben, een First drop van 78° en massa’s airtime. Eén van die elementen wordt een eerder uniek elemet: 200° stall element. De achtbaan zal ook een zogenaamd Double Reversing Bank Airtime Hill krijgen, wat ook een primeur is.

20140829-SFNE-WickedCyclone640

De layout van de nieuwe achtbaan is net als bij de originele Cyclone achtbaan eerder beperkt in oppervlakte, waardoor de elementen elkaar enorm snel opvolgen. De constructiewerken zijn volop aan de gang, de nieuwe achtbaan zou al tijdens het begin van het nieuwe seizoen open moeten gaan.