Mantis verdwijnt uit Cedar Point

Nieuwe attractie op komst

Cedar Point heeft ook al plannen voor 2015, alleen zijn ze nog niet bekend gemaakt. Wel weten we dat hiervoor de achtbaan Mantis zal verdwijnen.

20140903-CP-Mantis180Het park kondigde alvast de "last stand" aan voor 19 oktober 2014 voor de laatste ritjes op Mantis. Mantis is een zogenaamde stand-up coaster van de fabrikant Bolliger & Mabillard die op 11 mei 1996 open ging voor het publiek. De passagiers staan recht tijdens een ritje. Een in hoogte verstelbaar zadelzitje en in hoogte verstelbare beugels zorgen ervoor dat het mogelijk is om deze intense rit al rechtstaand af te leggen. Meer dan 22 miljoen bezoekers hebben zich aan een ritje gewaagd.

Jason McClure, de vice president en general manager of Cedar Point licht alvast deze beslissing toe:
“Het is tijd om afscheid te nemen van een van onze achtbanen. Mantis gaf een heel andere ervaring aan onze gasten dan een standaard achtbaan. Maar ondanks de spijt om afscheid te nemen, zijn we verheugd voor wat de toekomst ons zal brengen.”

20140903-CP-Mantis640

Het park lanceerde naar aanleiding van het afscheid alvast volgende creepy video. Men hoopt alvast op een staande ovatie bij het afscheid…