Carowinds' kondigt hoge achtbaan aan

50 miljoen dollar investering

Na weken campagne te hebben gemaakt en de nieuwsgierigheid van de mensen te hebben geprikkeld, heeft het Amerikaanse pretpark Carowinds haar plannen onthuld.

20140825-CaroFury180Het park investeert de komende jaren maar liefst 50 miljoen dollar in hun park. Het doel is om het park helemaal op te knappen naar de visie van oprichter Pat Hall. De veranderingen omvatten onder meer het vieren van de cultuur van Carolina, met onder meer nieuwe attracties, maar ook door typische maaltijden en entertainment voor te schotelen aan de bezoekers.

Alle aandacht gaat echter uit naar de nieuwe giga-coaster Fury 325. Het wordt meteen een van de hoogste en snelste achtbanen op deze planeet. De ritervaring zou moeten overeenstemmen met de wilde vlucht van een hommel. 325 refereert naar de hoogte, namelijk 325 Ft. Dat is ongeveer 100 meter hoog of een gebouw van zo’n 30 verdiepingen...
De achtbaan zal na een duik van 81° in de diepte een snelheid bereiken van 153 km/u en is maar liefst 2012m lang. De capaciteit ligt net onder de 1500 bezoekers per uur. Het befaamde Zwitserse bedrijf B&M (Bolliger & Mabillard) zal deze snelle giga-coaster bouwen. Wereldwijd zal het de vijfde hoogste achtbaan zijn; als we de strato-coasters en Reverse Freefall coasters van Intamin even buiten beschouwing laten, dan wordt Fury 325 zelfs de hoogste achtbaan ter wereld.

20140825-CaroFury640

Mike Fehnel van Carowinds is alvast ambitieus: “Met Fury 325 willen we Carowinds als trekpleister voor de thrillfanaten maken. De nieuwe achtbaan zal deel uitmaken van de erfenis van het park en moet garant staan voor een heleboel nieuwe herinneringen voor onze bezoekers vanuit de ganse wereld. Al meer dan 40 jaar is Carowinds de plaats waar families uit Carolina samen komen. We hechten veel belang aan de traditie van het park, vooral voor mensen die hier opgegroeid zijn.”