Guardians of the Galaxy - Mission: BREAKOUT!

20161012-Disney-GotG

In het Amerikaanse Disney-pretpark California Adventure Park heeft Disney de ontwerpen bekend gemaakt om de bekende Twilight Zone Tower of Terror te transformeren in the Guardians of the Galaxy - Mission: BREAKOUT!

Twilight Zone Tower of Terror verdwijnt

20161012 Disney GotG180In het Amerikaanse Disney-pretpark California Adventure Park heeft Disney de ontwerpen bekend gemaakt om de bekende Twilight Zone Tower of Terror te transformeren in the Guardians of the Galaxy - Mission: BREAKOUT!

In januari zal de populaire vrije-val attractie Twilight Zone Tower of Terror zijn liftdeuren voorgoed sluiten.
De attractie die gebaseerd was op het populaire televisieprogramma uit de jaren ’60, de Twilight Zone, werd in 2004 geopend om het tweede Disney-park in Californië aan populariteit te doen winnen.

Deze Tower of Terror attractie is gelijkaardig aan de versie uit Disneyland Parijs. In Orlando staat de grote broer, met een extra dimensie. In Tokyo DisneySea staat er ook een gelijksoortige attractie, maar met een heel andere verhaallijn en de naam Hotel Hightower.

De populaire attractie in het California Adventure Park wordt vanaf 2017 in een Marvel-jasje gestoken.
In Guardians of the Galaxy - Mission: BREAKOUT! zullen de Disney bezoekers een chaotische en hilarische belevenis meemaken wanneer ze de superheld Rocket Raccoon vergezellen op een missie om zijn bevriende Wachters of Gardians te bevrijden. Uiteraard blijft de attractie een vrijeval ervaring, alleen zal de ervaring helemaal anders zijn met de nieuwe verhaallijn. In de zomer van 2017 zou de attractie moeten heropenen.

20161012 Disney GotG640

In de VS zijn de films en de verhalen rond de superhelden van Marvel bijzonder populair. Sinds de overname van het bedrijf door Disney in 2009 werd nog geen enkele attractie neergezet of aangepast in een Disney-park; het zal dus de eerste Marvel-attractie in een Disney-park worden.