Waterachtbaan geopend in Land of Legends

20160819-IntaminTurkey

Het Zwitserse bedrijf Intamin leverde voor het Turkse themapark Land of Legends in Antalya een nieuwe waterachtbaan die in het begin van de zomervakantie opende voor het publiek: Typhoon Coaster.

Typhoon Coaster is eerste Turkse watercoaster

Het Zwitserse bedrijf Intamin leverde voor het Turkse themapark Land of Legends in Antalya een nieuwe waterachtbaan: Typhoon Coaster. De achtbaan opende reeds in het begin van de zomervakantie voor het grote publiek. Het is meteen ook 1 van de hoofdattracties van het themapark Land of Legends.

20160819 IntaminTurkey180Deze Intamin waterachtbaan maakt gebruik van een vertikaal liftsysteem. Meteen na het verlaten van het station begeeft je bootje, die plaats biedt aan 10 avonturiers, zich richting deze lift. Al vrij snel wordt je 40 meters hoog gebracht en kan het achtbaangedeelte beginnen. Voor de passagiers is het eventjes genieten van een adembenemend uitzicht over het prachtige park, om vervolgens met een topsnelheid van 86 km/u naar het wateroppervlak te racen, met ondermeer een sensationele First drop, snelle hellende bochten, alvorens een spectaculair ogende splash tegemoet te gaan…
De attractie is geschikt voor het ganse gezin. De bootjes bevatten een individueel aanpasbaar beugelsysteem, die de veiligheid waarborgt en het mogelijk maakt om zowel jong als oud mee aan boord te nemen.

Details:
Lengte traject: 522m
Max. snelheid: 86 km/h
Capaciteit: 900 personen per uur
Hoogte: 40 m
Snelheid lift: tot 2,75m/s

20160819 IntaminTurkey640