The Incredible Hulk is back

Universal's Islands of Adventure heropent de Hulk-achtbaan

Een van de bekendste en iconische achtbanen in Orlando is zonder twijfel Incredible Hulk in Universal's Islands of Adventure. De achtbaan werd vorig jaar volledig gedemonteerd en werd vervangen door een nieuw identiek exemplaar, waarbij allerlei verbeteringen werden aangebracht door fabrikant Bolliger & Mabillard die moeten leiden tot een meer comfortabele rit.

20160805 Hulk180Universal's Islands of Adventure kende de afgelopen jaren een enorme opmars in bezoekersaantallen omwille van de introductie van Harry Potter. Andere populaire attracties kregen in tussentijd een heuse upgrade of aanpassing, zoals the Amazing Adventures of Spiderman of de minder geslaagde transformatie van Duelling Dragons naar Dragon Challenge…

De hoofdachtbaan van het park is dan weer de Incredible Hulk coaster, lange tijd de enige lanceerachtbaan van het gerenommeerde achtbanenbedrijf Bolliger & Mabillard.
Deze stalen looping-achtbaan opende op 28 mei 1999 en was 1 van de Marvel gethematiseerde attracties die het park rijk is.
Op 8 september 2015 werd het laatste ritje gereden alvorens de achtbaan van een groot onderhoud te voorzien.

Het park besloot om de achtbaan helemaal af te breken en vroeg aan B&M om een volledig nieuwe achtbaan te bouwen die duurzamer en comfortabeler is.
Het traject is nog steeds identiek hetzelfde, met een gelanceerde lifthill, dezelfde inversies en bochten, maar de achtbaan bevat nu vele extra effecten tijdens de rit, nieuwe treinen zijn in gebruik genomen, met onder meer een volledig vernieuwend on-board muziek systeem en de wachtrij en verhaalopbouw is helemaal onder handen genomen.

De nieuwste lasertechnieken werden gebruikt bij de montage van de achtbaan, waardoor het comfort van de ritbeleving optimaal zou moeten zijn.

20160805 Hulk640