sw8 voor Alton Towers

Houten achtbaan op plaats van wildwaterbaan

Het Britse themapark Alton Towers kampt met een enorme terugval in bezoekersaantallen. Het is dan ook niet vreemd dat het park investeert in een nieuwe attractie om de cijfers terug omhoog te krikken...

20160609 AT woodie180Sinds het ongeval met de achtbaan The Smiler, na een fout van de operator, kampt het Britse pretpark Alton Towers met een serieuze vermindering van haar bezoekersaantallen.
Het park blijft echter niet bij de pakken zitten: The Smiler werd heropend en een oudere doch populaire wildwaterbaan werd gesloten en verwijderd om plaats te maken voor een nieuw project: sw8 (Secret Weapon 8)

Ditmaal is het project niet helemaal secret, want er zijn al plannen bekend. Het betreft de bouw van een houten achtbaan of een hybride achtbaan. Vele jaren stond de directie vrij sceptisch tegenover de hoge onderhoudskosten van een houten achtbaan, maar om populariteit te winnen is men toch overstag gegaan…
De plannen werden ondertussen reeds ingediend bij Staffordshire Moorlands District Council. Behalve een nieuwe achtbaan zal er ook een nieuw winkeltje komen, alsook een games unit en een food standje.

De bezoekers kijken alvast uit naar de nieuwe achtbaan. Volgens de plannen komen er thema-tunnels met geluidseffecten. Bovendien zal het ganse stationsgedeelte overdekt zijn en een preshow aanbieden van 140 seconden voor 50 bezoekers.

20160609 AT woodie640 1

In September zouden de constructiewerken moeten aanvangen. De verwachtingen zijn dat de nieuwe attractie tegen eind 2017 klaar zouden moeten zijn. Het wordt dus wachten tot het 2018 seizoen voor de eerste ritjes voor de bezoekers.

20160609 AT woodie640 2

Er zijn nog geen verdere statistieken of dergelijke prijsgegeven. Enkel de plannen zijn bekend, alsook de restricties in het park om niet hoger te bouwen dan de boomgrens.
Het gerust doet alvast de ronde dat het een gelanceerde houten achtbaan wordt en dat Amerikaanse Rollercoaster Mountain Company deze achtbaan zou bouwen. Zij staan bekend om hun uitdagende layouts, gebruik makend van een speciaal IBOX metalen spoor op houten constructies.
We zijn alvast benieuwd naar verder nieuws over dit project…