Cinéscénie nog grootser in 2016

Avondshow van Puy du Fou verlegt grenzen

Het bekend avondspektakel in Puy du Fou, Cinéscénie, verlegt dit seizoen nog maar eens haar grenzen om zo de status van grootste avondshow ter wereld te bevestigen. Afgelopen weekend werd de vernieuwde Cinéscénie succesvol opgevoerd.

20160607 Cinescenie180Voor het avondspektakel de Cinéscénie moet men als bezoeker extra bijbetalen, maar een bezoekje loont wel de moeite. De Cinéscénie is een fantastische bundeling van artistieke innovatie en de laatste nieuwe technologieën. Het spektakel was reeds de grootste ter wereld, en voor dit jaar werden maar liefst 400 nieuwe rollen toegevoegd. Ze komen elke avond tot leven dankzij de 1480 acteurs van de Cinéscénie. Aan elk tafereel van de avondshow werden nieuwe rollen toegevoegd om nog meer elan te geven aan de 23 hectare grote scène.
De scène beslaat voortaan ook het water en de lucht. Het meer nam al een centrale plaats in in het spektakel, maar komt nu werkelijk tot leven. De acteurs zullen dit 8 hectare grote meer immers inpalmen en zo deze grote waterspiegel tot leven brengen.
Bovendien zorgen de Neopters in de lucht voor een antwoord op de acteurs op het meer. Deze unieke spektakeldrones brengen hun poëzie op de scène van de Droom. Enorme lichtfakkels zweven boven het kasteel en vormen zo het verlengde van de videoprojecties in de lucht waardoor ze werkelijkheid lijken voor de 13.200 toeschouwers.

Gedurende bijna twee uur vertelt de Cinéscénie het verhaal van de familie Maupillier, vanaf de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog, dankzij de meest moderne technologische snufjes.

De reservaties voor de Cinéscénie gaan dit jaar enorm hard. Twee maanden voor de eerste vernieuwde voorstelling waren bijna alle plaatsen al uitverkocht. De allerlaatste tickets zijn nog beschikbaar, maar het aantal reservaties voor de avondshow brak alvast alle records.

20160607 Cinescenie640

Enkele cijfertjes:
3.650 vrijwillige acteurs.
Een scène van 23 hectare: het grootste podium ter wereld
Elke voorstelling mobiliseert 1.480 acteurs, 150 ruiters en 80 techniekers
De grootste Franse acteurs verleenden hun stem aan het spektakel: (Philippe Noiret, Gérard Depardieu, Alain Delon, Jean Piat, Michel Duchaussoy, Robert Hossein, enz.)
De originele muziek van het spektakel werd gecomponeerd door Nick Glennie-Smith (een bekende componist in Hollywood)
De technische middelen die worden ingezet zijn immens :
24.000 kostuums
850 stuks vuurwerk per avond
150 fonteinen
Videoprojectie en 3D mapping
3.000 LED-projectoren om het lichtspektakel dat ontworpen werd in samenwerking met de bekende Belgische lichtontwerper Koert Vermeulen te versterken
Een geluidsysteem in 7.5.1, speciaal ontwikkeld om de toeschouwer onder te dompelen in alle actie
13.200 toeschouwers per voorstelling
28 voorstellingen tussen 4 juni en 10 september 2016