Concept van IdeAttack

In China werden plannen voorgesteld door het Amerikaanse ontwerpbureau IdeAttack voor een nieuw indoor-pretpark in Yinchuan City waar een investering van 100 miljoen dollar voor nodig is...

20160210 China IdeAttack180De nieuwe familie-bestemming zal drie verschillende gethematiseerde zones tellen. Met een investering van 100 miljoen dollar wordt het complex een onderdeel van een groter entertainment-geheel waarin het nieuwe park zal passen.

De plannen vonden hun inspiratie in de typische natuurlijke settings van Yinchuan. Het concept wordt alvast omschreven als een fantasiewereld die men wil creëren, waarbij men een portie levenswijsheid probeert te gieten in het verhaal van het park, waarbij het water een belangrijke rol speelt: het water brengt immers leven in het woestijngebied met als resultaat een bloeiende oase.
Voor de Magic Gate heeft men een oude mythe tot leven gebracht, waarin een legendarische Fenix die uit het verre Zuiden kwam, een stad en paleis stichtte om haar inwoners te beschermen. In deze Centraal-aziatische architectuur kunnen de bezoekers kennis maken met meerdere verhalen en lokale legendes.

Het nieuwe park is maar liefst 50,000m² groot en de indoor attracties zijn verspreid over twee verdiepingen. De drie zones zijn als volgt gedefinieerd: City & Palace, Oasis & Water en Desert & Sky.

20160210 China IdeAttack640

Er is ondertussen ook een lijst vrijgegeven met attracties:
- Walk-Through Toren
- Magic Souq
- Moon Bunny Hollow
- Flume Ride
- Carousel
- Bumper Cars
- Frog Jump
- Theater 600
- Parade
- Frisbee Coaster
- Pirate Ship
- Flying Carpet
- Crazy Boat
- Magic Bicycle
- Tea Cups
- Coaster
- XD Interactive Simulator XD
- Talk Show
- Scene 4D Theater
- Interactive Dark Ride
- Swing Chair
- Video Game Parlor
- Tower Stage
- Trackless Little Train