Heropleving van Dreamland Margate

Iconische achtbaan heropend

Na een 12 jaar lange strijd om de iconische achtbaan The Scenic Railway te redden van de sloop, is deze rollercoaster in Dreamland Margate opnieuw open gegaan.

20151028 ScenicRailway180Om het verhaal te schetsen moeten we even terug in de tijd, naar 2002, toen het pretpark in Margate en de achtbaan op de rand van de afbraak stonden om plaats te ruimen voor een vastgoedproject. Maar dat was buiten Nick Laister gerekend, een planningsconsulent en een man met een grote voorliefde voor the Scenic Railway. Hij bond de strijd aan om de achtbaan en uiteindelijk ook het park van de ondergang te redden met de campagne Save Dreamland. Zelfs een brand kon hem niet weerhouden om zijn uiteindelijk doel te bereiken: de heropening van het park en zijn iconische Scenic Railway.

“In 2001 was ik enorm bezorgd om de toekomst van de Scenic Railway, een opmerkelijke overlever van een heel vroege periode dat pretparken in opkomst waren. De achtbaan dateert immers van 1920. De toekomst was heel onzeker omdat het ganse Dreamland gebied zou moeten plaatsruimen.” Legt Nick Laister uit. “Ik schreef destijds DCMS aan (Department for Culture, Media and Sport) om hen te vragen om van Scenic Raiway een beschermd monument te maken. Ze gingen akkoord met mij en een jaar later kreeg de achtbaan een 2e graad status.”

Grote domper was de brand die de originele treinen uit 1920 had verwoest. Maar hij zette door en kreeg enorm veel steun in het redden van Scenic Railway. Zijn enthousiasme leverde uiteindelijk 28 miljoen Britse ponden uit, uit zowel de privé als de publieke sector.

“De heropening van Scenic Railway is de kroon op het werk van een 12 jaar durende champagne. Het park heeft in het verleden vele generaties verblijd, en we hopen dit in de toekomst verder te zetten.”, aldus een trotse Nick Laister.

20151028 ScenicRailway640

Dreamland Margate is op dit moment een plek waar enkele historische attracties zijn terug te vinden, met naast Scenic Railway ook nog Cyclone Twist en 1950s Hurricane Jets.