Särkänniemi sluit het dolfinarium

Nog slechts 1 dolfinarium in Scandinavië

Het Finse pretpark Särkänniemi in Tampere heeft besloten om het dolfinarium te sluiten. 

20151027 TampereDolfinarium180Al meer dan 2 decennia waren er steeds enorm veel protesten tegen het gevangen houden van dolfijnen in het dolfinarium. Maar ook financiële redenen liggen bij de beslissing om het controversieel complex te sluiten.

“Het dolfinarium is al een tijdje niet meer rendabel. Bovendien is de publieke opinie aan het keren tegen dieren in gevangenschap.”, aldus Sofia Vikman, die voorzitter is van de Raad van Bestuur van Särkänniemi. “Het belangrijkste op dit moment is om ervoor te zorgen dat de toekomst van de dolfijnen kan worden veilig gesteld in de best mogelijke manier.”

Op dit moment zijn er 4 tuimelaars in het Finse Särkänniemi. Wellicht verhuizen ze naar een ander dolfinarium al wordt ook de mogelijkheid bekeken of deze zeezoogdieren opnieuw in volle vrijheid kunnen gezet worden na jaren in gevangenschap te hebben vertoefd.

Het sluiten van het dolfinarium heeft uiteraard ook impact op de mensen die er werkzaam zijn. Voor hen wordt momenteel een oplossing gezocht.
   

20151027 TampereDolfinarium640

In Scandinavië zal na de sluiting van dit dolfinarium slechts enkel nog het Zweedse Kolmården Wildlife Park een dolfinarium huisvesten…