Paramount Entertainment Resort op zoek naar geld

Er zijn al eventjes plannen voor 2 Paramount parken in Europa: eentje nabij Londen en eentje in Murcia. De projectplanning wordt echter telkens naar achteren geschoven door een gebrek aan investeerders en dus financiële middelen.

20151021 ParamountLondon180Toch kreeg London Paramount Entertainment Resort onlangs goed nieuws doordat een topinvesteerder uit China bereid was om maar liefst 100 miljoen Britse ponden op tafel te gooien: het betreft bouwfirma SinoFortone. Het brengt alvast het project terug op de rails, al is er in totaal 3,2 miljard nodig om de plannen zoals ze zijn uitgetekend in werkelijkheid om te zetten. Het betreft hier niet alleen de creatie van een groots opgezet themapark, maar ook de inwerking van een gans resort met hotels, theaters en restaurants.
In elk geval zou het sterk gethematiseerde park wellicht kunnen openen tegen 2021, al moeten er nog enkele toestemmingen verleend worden door de Britse ministeries… Het resort wordt aanzien als een enorm belangrijke speler op de Europese pretparkenmarkt, en wordt beschouwd als een concurrent voor Disneyland Paris.

De directeur achter het London Paramount is alvast blij met de extra centjes: “Het weerspiegelt de unieke economische opportuniteit dat dit multi-miljard project met zich meebrengt.”
Het zoeken naar investeerders is alvast nog niet afgelopen: men hoopt alvast nog om maar liefst nog 900 miljoen Britse ponden te vinden van investeerders over de ganse wereld. Gesprekken met een grote bank zijn ook gaande om een lening van 2 miljard pond af te kunnen sluiten.

20151021 ParamountLondon640

Het ganse project is alvast zo groots opgezet dat het bovenaan de lijst staat van de zogenaamde Nationally Significant Infrastructure Project. Dit project zal een enorme economische boost kunnen geven, en veel werkgelegenheid dat de politiek wellicht niet veel in de weg zal leggen. Ondertussen wordt het project ook inhoudelijk verder uitgewerkt. Zo hebben BBC Worldwide en Aardman Animations, bekend van onder meer Wallace & Gromit, al getekend voor licenties die gebruikt kunnen worden voor diverse attracties in het themapark.