Downtown Disney wordt officieel Disney Springs

Verdubbeling aantal bars, restaurants en shops

Downtown Disney in Orlando is vorige week officieel herdoopt in Disney Springs. De nieuwe naam maakt deel uit van een multi-miljoenen dollar investering dat kadert in de herontwikkeling van het befaamde entertainment dorp.

20150928 DisneySprings180De nieuwe naam werd vorige week officieel bekend gemaakt tijdens een speciale ceremonie, net voor de opening van een nieuw Aziatisch restaurant Morimoto, de nieuwste toevoeging aan Disney Springs.

Downtown Disney werd in 1975 geopend en groeide uit tot een popualire plek om na het parkbezoek te vertoeven. Verschillende restaurants, allerlei Disney-gerelateerde winkeltjes en allerlei entertainmentmogelijkheden kan men hier terug vinden. Eens het Disney Springs project helemaal voltooid is, dan zou dit een verdubbeling van het aantal zaken, restaurants, winkels,… betekenen, tot maar liefst 150 eenheden.

Sinds de aankondiging in mart 2014 heeft Disney al heel wat extra’s geïntroduceerd, zoals Marketplace Boat Dock en ook Saratoga Bridge, een voetganger-vriendelijke verbinding tussen Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa en Disney Springs. Ook is er The Landing, een centrale plek die een aantal voormalige nachtclubs heeft vervangen.
Verschillende nieuwe winkeltjes, bars en restaurants vonden ondertussen ook hun weg naar het nieuwe Disney Springs.

In het midden van 2016 zal DisneyQuest gesloten worden en plaats ruimen voor NBA Experience. Ook zal het centrum helemaal hernieuwd worden in lijn met het nieuwe thema van Disney Springs.

20150928 DisneySprings640