Grootste investering uit geschiedenis park

Het Deense Legoland Billund zal komend seizoen worden uitgebreid met een zone van 5000 m2 rond de populaire Lego-lijn van Ninjago.

20150924 LegolandB180Lego en ninja’s, het blijkt een goed huwelijk te zijn. Het populaire speelgoed zal als inspiratie gebruikt worden voor een nieuwe themazone in het oudste Legoland-park. Er wordt 85 miljoen Deense Kronen (11,4 miljoen Euro) geïnvesteerd in een waar Ninja-land, met een ninja-trainingscenter, een klimmuur, een lazer labyrinth en Ninjago - The Ride, een 4D-avontuur waarin de bezoekers geconfronteerd worden met de vier elementen van aarde, water, vuur en lucht tijdens een gevecht met de slechterikken uit het Ninjago universum. In maart 2016 zou het geheel reeds open zijn voor het publiek.

Het hoogtepunt van de nieuwe zone wordt dus de 4D-ride. “De verschillende bewegingen die onze bezoekers maken, zullen mee de beleving van de attractie gaan bepalen. Alle zintuigen van deze ninja’s zullen op de proef gesteld worden.”, aldus directeur Christian Woller.

20150924 LegolandB640

De creatie van deze nieuwe Ninjago-zone betekent uiteraard ook dat de thematisering weer best intens is: maar liefst 7000 manuren was nodig om 727.000 lego-blokjes te gebruiken voor het namaken van dit universum. De nieuwe zone is meteen ook de grootste investering van het park. Legoland Billund is in Denemarken het derde drukst bezochte toeristische attractie.
Met de Ninjago-wereld hoopt men extra nieuwe bezoekers te overtuigen om het park te komen bezoeken.

20150924 LegolandB640