Universal plant themapark in Beijing

Nieuw park tegen 2019

China is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een land vol beloftevolle projecten wat betreft pretparken, en er mag nog maar eens een intrigerend project worden aan toegevoegd: met name een nieuw Universal-park dat in 2019 de deuren moet openen, nabij Beijing. Universal Beijing wordt het zesde en meteen ook het grootste Universal themapark-resort van de populaire filmparken-groep.

20150916 UniversalBeijing180De totale procedure van aanvraag, onderhandeling en planning nam maar liefst 13 jaar in beslag. Men is dan ook verheugd om aan te kondigen dat Universal in China zijn grootste themapark tot nog toe zal bouwen. Er wordt maar liefst 7,5 miljard Dollar gepompt in dit project.

Populaire film-attracties, zoals Transformers en The Revenge of the Mummy, zullen dan vanaf 2019 te ontdekken zijn in China. De metrolijn nummer 7 vanuit Beijing zal worden doorgetrokken om zo het park gemakkelijk bereikbaar te maken vanuit de miljoenenstad.

Behalve een pretpark, komt er ook het traditionele Universal CityWalk entertainment gedeelte alsook een hotel, meteen het eerste dat volledig Universal geïnspireerd en gethematiseerd zal zijn…
Op langere termijn zou een tweede themapark op de planning staan, net als een waterpretpark en nog 5 extra hotels…

20150916 UniversalBeijing640