Gulliver’s Valley Resort in 2018

Vierde Gulliver park

Een voormalige koolmijnensite in het zuiden van Yorkshire zou wel eens het nieuwe decor kunnen worden van een nog te ontwikkelen Gulliver’s park.

20150916 Gulliver180Het zou meteen het vierde Gulliver’s park in het Verenigd Koninkrijk worden naast parken in Warrington (Gullivers World Theme Park), Milton Keynes (Gullivers Land Theme Park) en Matlock Bath (Gullivers Kingdom Theme Park). Het nieuwe park zou de naam Gulliver’s Valley krijgen. De groep investeert ruim 50 miljoen Euro in het nieuwe park (£37m).

Gulliver’s Valley Resort zal gebouwd worden op het zogenaamde Pithouse West domein, dat recent werd opgekocht door Gulliver. Net als de andere parken zal de focus gericht zijn op gezinnen met kinderen. Behalve attracties zal er ook een indoor waterpark komen, verschillende huisjes, een hotel met 100 bedden maar ook een activiteitencentrum, waaronder een klimmuur. Er komt ook Gully’s Droomdorp, een zone waar kinderen met een levensbedreigende ziekte van harte welkom zijn om kosteloos te genieten van een verblijf in Gulliver’s Valley Resort.

Het park zou pas tegen 2018 openen voor het publiek, waarbij dan over een periode van 12 jaar nog een 4-fasen termijnplan zal worden uitgewerkt voor verdere uitbreiding van het resort. De eerste fase zal alvast de bouw van het themapark zelf zijn. Net als bij de andere parken zal de doelgroep gericht zijn op kinderen tot 13 jaar. Qua attracties is nog niets bekend gemaakt al zouden populaire zones zals NERF en Splash Zone ook in dit park worden gebouwd.

20150916 Gulliver640

Gulliver is al sinds 1976 actief in het VK: toen kocht men Woodland Site op in Matlock Bath in Derbyshire. Wat begon als een miniatuurdorpje, groeide uit tot een themapark met attracties. Het durde wel tot laat in de jaren ’80 voor de groep een achtbaan opende. Op dit moment hebben ze in totaal 11 achtbanen verspreid over de 3 parken…