Gale Force in Playland’s Castaway Cove

Nieuw type lanceerachtbaan voor S&S

Het Amerikaanse bedrijf S&S, voor velen bekend omwille van hun spectaculaire vrije-val-torens of omwille van het debacle van RingRacer, bouwt voor Playland’s Castaway Cove een nieuwe achtbaan, Gale Force.

20150826 S and S180De nieuwe achtbaan is meteen ook een nieuw lanceringsmechanisme voor S&S, dat eerder ervaring had met hydraulisch gelanceerde treinen. Maar nu hebben ze gekozen voor de LSM-techniek, een manier van lanceren die andere bedrijven ook vaak gebruiken. Bij LSM (linear synchronous motor) wordt de trein gelanceerd door middel van magneetmotoren.

In de lente van 2016 zou het dan zover zijn, en dan opent het familiepark Playland’s Castaway Cove aan de kusten van New Jersey deze nieuwe en spannende ride. Met snelheden van om en bij 100km/u belooft het alvast een intens baantje te worden. Net als bij de recente concepten van Premier Rides zal de trein hier ook tot driemaal toe gelanceerd worden: eerst voorwaarts, dan een stukje achterwaarts en dan volle vaart vooruit doorheen het ganse traject. S&S herbruikt de compacte bochten en elementen die typerend zijn voor hun El Loco coaster, zoals een 100 graden duik, een top hat, een 180 graden getwiste klim,… Het grote voordeel is de enorme kleine footprint die nodig is voor dit type achtbaan.

20150826 S and S640