Tolkien geïnspireerd park

La Comarca

Het Spaanse Rincon de la Victoria in Andalusië zal het decor worden van een themapark dat geïnspireerd is op de wereld zoals J.R.R. Tolkien hem voor ogen had…

20150204 Tolkien180De auteur Tolkien is bekend van de boeken rond de Hobbit en de Lord of the Rings, later verfilmd door Pete Jackson, die de fantasiewereld van Tolkien op een prachtige wijze tot leven bracht.
Met het nieuwe park gaat een investering van slechts 1,7 miljoen gepaard. Een half miljoen daarvan wordt geschonken door de provincie Malaga.

De naam van het themapark wordt La Comarca, de Spaanse naam voor de gouw (the Shire), bekend als de plek waar de hobbits vertoeven. De burgemeester van Rincon de la Victoria, Francisco Salado, legt alvast uit dat het park de toeristische attractie van zijn stad zal worden. Het park zal 12 ha groot zijn en een boost geven voor het toerisme aldaar. Twee lokale hotels, Rinconsol en Elimar, springen alvast mee in het project en zullen gethematiseerde overnachtingen aanbieden.

1,7 miljoen Euro als investering is naar themaparkennormen heel weinig waardoor ook meteen de vraag rijst wat er naast hobbits, elven en orken allemaal te verwachten is… Het park zal worden ingedeeld in verschillende gebieden. De bezoeker wordt verwelkomd in het gebied Parque Urbano. Een tweede gebied is een speeltuin in de stijl van de hobbits, Zona de Aventura. In het midden van het park zal een meer zijn. Wat het park nog te bieden zal hebben, is nogal vrij vaag, maar gezien de lage investeringskost zal het eerder een kijk-en-bewonder park worden, dan een belevingspark.

20150204 Tolkien640