Afscheid van SkyRider in Canada

Iconische achtbaan verdwijnt uit Canada's Wonderland

Na meer dan 23 miljoen bezoekers op SkyRider, neemt Canada's Wonderland afscheid van deze iconische stand-up achtbaan. 1 september wordt de laatste kans voor de bezoekers om deze zeldzame achtbaan te temmen.

20140807-SkyRider180SkyRider was de allereerste stand-up achtbaan die werd gebouwd in Canada en was wereldwijd de tweede met een looping element. Deze achtbaan is een creatie van Togo en opende in mei 1985. Wereldwijd bestaan er nog slechts 15 stand-up coasters, nog slechts 6 in bedrijf door Togo gefabriceerd.
In Europa is er slechts 1 stand-up coaster te vinden, namelijk in het Britse Drayton Manor: Shockwave, een Intamin-achtbaan ontworpen door Werner Stengel. 

Norm Pirtovshek, de General Manager van Canada’s Wonderland, licht alvast deze beslissing toe: “Terwijl het park jaarlijks evolueert, moeten wij ook toezien naar hoe het park zich in de toekomst verder kan profileren met innovatief entertainment en ontspanningservaringen. Wanneer we het park verder willen verbeteren, moeten we soms moeilijke knopen doorhakken, zoals deze. Zeker wanneer we bestaand land moeten klaarstomen voor een langere periode in de toekomst. Daardoor moesten we de spijtige beslissing nemen om SkyRider op pensioen te laten gaan. Bezoekers kunnen op maandag 1 september nog tot 20u00 een allerlaatste ritje maken op deze voor ons belangrijke achtbaan.”

Canada's Wonderland is gelegen in Vaughan, Ontario in Canada. Het park heeft momenteel 17 achtbanen. SkyRider heeft een lengte van bijna 675m, heeft een hoogte van 26,8 meters en heeft slechts 1 inversie-element, een klassieke looping. Een ritje duurt 1 minuut 32...

20140807-SkyRider640

Een stand-up achtbaan is een rollercoaster waarbij de bezoekers al staande plaats nemen in de trein. De beugels zijn in hoogte aanpasbaar, net als een zadelzitje om zo de passagiers de ganse rit op hun plaats te houden.