Jora Vision aan de basis van Wanda City Hefei project

Nederlands bedrijf ontwerpt Chinees themapark

Het Nederlandse Jora Vision heeft de opdracht gekregen van de Chinese Wanda Group om het ontwerp van Wanda City Hefei uit te tekenen.

20140503-Jora180De Chinese Wanda Group is momenteel volop bezig om verschillende Wanda Cultural Tourism City-projecten te ontwikkelen. Jora Vision is dan weer een belangrijke speler in de leisure industrie. Als onderdeel van de Jora Group zijn zij vooral het creatieve onderdeel met hoofdfocus op ontwerp, projectmanagement en productie van adembenemende gethematiseerde projecten. Tijdens een Ground breaking event voor dit indrukwekkende project lichtte Jan Maarten de Raad, CEO van Jora Vision, alvast een tipje van de sluier.

“We zijn erg trots om samen met Wanda dit park te ontwikkelen,” aldus de Raad. “We zijn van begin af aan vastbesloten geweest om een wereld te ontwerpen waarin bezoekers de geschiedenis en cultuur van de Anhui provincie echt kunnen beleven. Alles komt tot leven door middel van een combinatie van sterke verhaallijnen en fantasie.”

Het nog te bouwen park heeft een oppervlakte van bijna 38 hectares. Het park is onderverdeeld in zes hoofdgebieden, waar er verschillende attracties te ontdekken zijn. De gebieden zijn Classic Anhui, The Battle of Feishui, Butterfly Dreamland, Lost Chaozhou, Happy Watertown en Opera Garden.
Voor elk gebied heeft Jora Vision een verhaallijn bedacht die aansluit bij geschiedenis, cultuur, legendes en lokale sprookjes, om op die manier het erfgoed van de Anhui provincie te vertalen naar een ware belevenis voor de toekomstige bezoekers. Zusterbedrijf Jora Entertainment ontwerpt audio- en special effects voor het nieuwe themapark.

20140503-Jora640

Het nieuwe park zou in 2016 de deuren openen.