Avatar pas open in 2017

De wereld van Pandora in Disney's Animal Kingdom

Eén van de nieuwigheden waar vele pretparkfans naar uitkijken, is zonder twijfel de mythische wereld van Avatar, die zal verrijzen in Disney’s Animal Kingdom in Orlando, Florida.

2013-10-DAK Avatar180Om de wereld van Pandora te creëren, deed Disney beroep op James Cameron himself en Lightstorm Entertainment. Via deze samenwerking wil men een onevenaarbare ervaring creëren die de bezoekers zal doen verstommen. Zo zijn de Imagineers volop bezig om deze wereld op te bouwen als een reële bestemming, waarbij verschillende zintuigen zullen geprikkeld worden.

Tijdens de D23 Expo in Japan werden reeds enkele foto’s vrijgegeven van wat de bezoeker mag verwachten, en de eerste indruk is adembenemend. Gaande van drijvende bergen tot bioluminescerende jungle-planten… Uiteraard betreft het hier slechts concept arts. Maar toch. Disney's Animal Kingdom in het grote Walt Disney World Resort wordt nu immers al gerekend tot één van de mooiste pretparkplekjes op deze aardbol.

Disney gaf via blogs al een beetje prijs over wat te verwachten. Zo zullen de bezoekers kunnen ervaren hoe het aanvoelt om te zweven op een Banshee. Ook zal er meer entertainment komen in het ganse park, vooral tegen de avond, met onder meer live muziek maar ook drijvende lantaarns en watermagie op de zogenaamde Discovery River...
  

Het is echter nog tot 2017 wachten om deze nieuwigheden te kunnen verkennen, al was de oorspronkelijke target 2015. Er komen alvast nog drie vervolgfilms op Avatar. Disney zal tegen dan zeker kunnen gebruik maken van de hype die er alvast zal zijn.
   

2013-10-DAK Avatar420