Kings Island haalt woede mindervaliden op hun nek

Het Amerikaanse Kings Island gaat wel bijzonder ver in het gelijk behandelen van zijn bezoekers, zo moeten mindervaliden evengoed wachten...

Eerder dit jaar kwam Plopsa onder vuur te liggen toen ze omwille van de wat vage Belgische wetgeving zelf hun mindervalidenbeleid strenger wilden aanpakken om zo de veiligheid van de bezoekers te garanderen.
En nog maar enkele weken geleden haalde Walibi Belgium dan weer de koppen omwille van hun nieuwe Speedy Pass systeem, ondertussen beter bekend als de voorsteekpasjes.

2013-06-KingsIsland180-sampleIn de VS is er een ander geval van commotie op dit moment. In Kings Island is er een nieuw reglement waarbij ouders van mindervalide kinderen nu reeds tegen protesteren.
Zij moeten immers vanaf nu bij het betreden van het park inschrijven in het zogenaamde Ride Boarding Pass Program. Met dit programma krijgt de bezoeker aangegeven welke attractie in welk tijdsbestek kan bezocht worden. Tot voor kort konden mensen met een handicap gebruik maken van de uitgang om op die manier de attractie te betreden. Nu is dit nog het geval, maar veel minder flexibel. Dit systeem geeft voor hen aan hoelang zij moeten wachten alvorens zich aan te bieden. Die tijd is berekend als zijnde de effectieve wachttijd op dat moment. Het park wil hiermee een gelijkheid aan al haar bezoekers aanbieden. Anders kregen bezoekers die vaak een uur moesten aanschuiven, het gevoel dat mindervalide mensen de wachtrij afsneden. Bovendien is er een trend in de VS dat er (veel) geld wordt geboden om als begeleider mee te gaan om zo wachtrijen te vermijden.

Kings Island maakt deel uit van de pretparkengroep Cedar Fair. De andere parken uit de groep gaan ook deze policy toepassen, al is ze nog niet zo ingeburgerd als in Kings Island.
    

2013-06-KingsIsland420