BillyBird Park Hemelrijk wordt 20 jaar!

Oudste Family Entertainment Center in Nederland

Bart de Graaff opende 20 jaar geleden BillyBird Park Hemelrijk in het Noord-Brabantse Volkel: de Kinderkermis van BillyBird Park Hemelrijk is al sinds de zomer van 1993 open voor bezoekers en was daarmee het allereerste Family Entertainment Center (= FEC) in Nederland. 

2013-04-BBH-FEC180FEC's zijn eind jaren tachtig in Amerika ontstaan. Doorgaans bevatten ze daar soft play speeltoestellen, ballenbaden, een draaimolentje, botsautootjes, en redemption games. Redemption games zijn behendigheidsspelletjes waarmee prijsjes gewonnen kunnen worden. Voor de inrichting van de Kinderkermis werd niet gekozen voor deze redemption games. De Nederlandse ouders associeerden dit kennelijk met gokken of waren hiervoor misschien gewoon te zuinig. In plaats daarvan werd een springkussen geplaatst. Zo konden de kinderen heerlijk hun energie kwijt.

Met de Kinderkermis werd de trend van binnenspelen gezet. Inmiddels kent Nederland zo'n 100 binnenspeeltuinen in alle soorten en maten. Ook het idee om een binnenspeeltuin te thematiseren is op veel plaatsen overgenomen.

De viering van dit jubileum op 16 juni staat in het teken van de Trap-in, een stichting die oorspronkelijk Udense en Volkelse missionarissen en nu ook kleinschalige ontwikkelingsprojecten, steunt. Gerrie Derks, samen met Ton eigenaar van BillyBird Park Hemelrijk, is sinds dit jaar ambassadrice van deze stichting.


2013-04-BBH-FEC420

Op 16 juni wordt het aantal attracties op BillyBird Park Hemelrijk eenmalig uitgebreid met een authentieke draaimolen en kunnen bezoekers een bootvaart maken over de recreatieplas van BillyBird Park Hemelrijk. Door middel van een kleine bijdrage voor deze attracties en door deel te nemen aan het Rad van BillyBird steunen bezoekers van het recreatiepark de Trap-in. 100% Van die opbrengst gaat naar de Trap-in.