Reuzenrad voor Helsinki

Lease contract voor twee jaar

Ook de hoofdstad van Finland, Helsinki, ontsnapt niet aan de drang om een reuzenrad te openen. De nieuwe attractie zal zich bevinden in het oostelijk gedeelte van de Zuid-Haven in Helsinki.

2013-02-HelsinkiWheel180Het reuzenrad is gepland om te openen op 1 mei 2013 tijdens de zogenaamde mei-dagen-festiviteiten. Hiervoor werd een lease goedgekeurd door de Vastgoeddienst van de Stadsraad van Helsinki. Begunstigde is de operator United International Leisure die het reuzenrad voor een periode van 2,5 jaar mogen uitbaten, zodat het rad in oktober 2015 zal verdwijnen uit het stadsbeeld van de stad.
Alvorens de lease officieel kan bekrachtigd worden, moet de operator nog een officiële Bouwaanvraag indienen, met ondermeer de resultaten van een onderzoek van de locatie of de ondergrond geschikt is voor de constructie van de attractie. Hierbij wordt dan ook het bodemonderzoek toegevoegd die het Stadsbestuur heeft laten uitvoeren.

Het reuzenrad zonder naam zal worden gebouwd op een voormalige bootterminal. Het wordt het tweede reuzenrad in Helsinki, naast het rad uit Linnanmäki, het pretpark aan de rand van Helsinki. De tijdelijke panoramische attractie zal 16 meter hoger zijn dan het rad in het pretpark. Het zal plaats bieden aan 36 verwarmde cabines, waarin maximaal 8 mensen kunnen plaatsnemen. Het is de bedoeling dat het reuzenrad een gans jaar geopend zal zijn.