Grand Texas Theme Park vlakbij Earth Quest

Het lang verwachte themapark Earth Quest Adventures zal mogelijk dichtbij een ander doch kleiner themapark verwachten: Grand Texas Theme Park, een park met een vette knipoog naar Texas.

2013-01-GrandTexasPark180Eerst echter even een woordje over Earth Quest Adventures. Dit is een resort die al enkele jaren op de planning staat. Volgens de laatste berichten zou het park openen in 2015. Oorspronkelijk werd een budget van 500 miljoen dollar voorzien, maar door de crisis werd dit al snel teruggebracht tot 300 miljoen dollar. Met een oppervlakte van 6,5 km² is echter veel mogelijk, en grootse attracties in natuurrijke decors vormen de is basis van het park in New Caney, vlakbij Houston. Naast het themapark zouden er ook een waterpark, een hotel, een shopping center en allerlei zakelijke activiteiten worden voorzien.

Dit resort dat nog niet eens geopend is, krijgt dus een concurrent in het bescheidenere opgezet park Grand Texas Theme Park. De mensen achter dit project hebben recent nog een ontmoeting gehad met de zogenaamde East Montgomery County Improvement District, kortweg EMCID, om te discussiëren over de locatie van hun prille project. De voorkeur van de initiatiefnemers gaat naar een gebied vlakbij de U.S. Highway 59 in East Montgomery County, vlakbij de Earth Quest locatie dus.

Dat dit initiatief bescheidener is, is te merken aan het doel om jaarlijks 650.000 bezoekers aan te trekken. Het park zal zich veel richten op entertainment, maar zal ook de nodige attracties hebben, die verspreid over verschillende themazones liggen. Een presentatie wordt voorbereid om te geven aan AMCID op 14 februari. Wordt hopelijk vervolgd…
    

2013-01-GrandTexasPark420

    
Meer info: www.grandtexas.net/grandtexasthemepark.