Looping neemt Isla Magica over

Spaans themapark in Franse handen

Het Spaanse themapark Isla Magica, gelegen in Sevilla, is overgenomen door Looping, een Franse pretparkengroep die onder meer Avonturenpark Hellendoorn in hun portfolio heeft.

2013-01-IslaMagica180De Spaanse bank CaixaBank was hoofdaandeelhouder van Isla Magica. Zij besloten om hun aandelen te verkopen, net als ze dat ook gedaan hebben bij PortAventura nabij de badplaats Salou. Isla Magica is een themapark met diverse attracties en shows, dat gebouwd werd op de site van de Wereldtentoonstelling van Sevilla ’92. Ondanks meerdere investeringen en een gemiddeld bezoekersaantal van 600,000 bleef het park de verliezen jaar na jaar opstapelen.

“Het doel is om onze kennis en expertise over te brengen in Isla Magica, om zo het park verder te ontwikkelen”, aldus Laurent Bruloy, de directievoorzitter van Looping. De nieuwe eigenaar plant alvast te investeren in het park met nieuwe attracties om op die manier meer bezoekers aan te trekken.
   

2013-01-IslaMagica420

   
Looping is een onderdeel van H.I.G. France, een investeringsmaatschappij. De groep werd in 2011 opgericht toen het verschillende parken van Compagnie des Alpes overnam: Parc Bagatelle (Frankrijk), Avonturenpark Hellendoorn (Nederland), Pleasurewood Hills (VK) en Aquaparc du Bouveret (Zwitserland).