Projecten op de helling?

2013-01-AltonTowers180In het VK is er al jaren een serieuze discussie aan de gang betreffende de constructie van een express weg naar Alton Towers Resort, om zo de naburige gemeentes te ontlasten.

Tijdens het seizoen namen duizenden bezoekers de wagen. Om het Britse park te bereiken, moet men nu doorheen de plattelandsdropjes rijden, die door het massale verkeer vrij snel opstoppen. Het park trekt gemakkelijk 20,000 bezoekers per dag aan, met pieken tot 25,000 dagelijkse bezoekers.

De overheid pusht eigenaar Merlin Entertainments om een soort expressbaan te laten aanleggen, om zo het park sneller en beter bereikbaar te maken. Merlin berekende alvast dat het kostenplaatje om en bij de 30 miljoen Britse Ponden zou liggen, en ziet de noodzaak hiervoor niet meteen in. Volgens het park zijn er immers op jaarbasis slechts 6 weken waarvoor zo’n baan echt nodig is.

Staffordshire Moorlands Council bekijkt momenteel een aanvraag van Alton Towers om het resort met 150 nieuwe bungalows uit te breiden. Met dan ook nog de komst van een nieuwe top-achtbaan en de verwachte stijging in bezoekerscijfers, wordt de vraag meer dan ooit weer actueel om een oplossing van het verkeersprobleem te vinden…
    

2013-01-AltonTowers420