Legoland Malaysia open

Zesde Legoland-park geopend

2012-09-LegolandMalaysia180Legoland Malaysia bevindt zich in de regio van Iskandar en is gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers uit Singapore. Het Aziatische Legoland-park is 31 ha groot en telt meer dan 40 leuke attracties, die typisch zijn voor een Legoland-park. Ook hier is de doelgroep families met (jonge) kinderen. Toch is het park best ambitieus en staan nu reeds uitbreidingen ingepland voor 2013 en 2014 met een waterpark en een resort-hotel.

Siegfried Boerst, General Manager van Legoland Malaysia is alvast in de wolken. “Legoland Malaysia is zodanig ontworpen dat de meest populaire en leukste attracties uit de andere Legoland-parken hier terug te vinden zijn.” Het park heeft alvast wel een duidelijke lokale toets meegekregen, waarbij het Mini-Land gedeelte een mooi overzicht biedt van allerlei Aziatische bouwwerken, zoals de Petronas Towers of de Cambodjaanse tempel Angkor Wat.
   

   

Legoland Malaysia is de allereerste attractie van de groep Merlin Entertainments in Maleisië, en meteen ook de grootste investering in Azië voor de groep. Het Legoland park is ontstaan uit een samenwerkingsakkoord tussen enerzijds het moederbedrijf Merlin Entertainments Group en anderzijds enkele lokale investeringsbedrijven zoals Themed Attractions and Resorts (TAR) en Iskandar Investment Berhad (IIB).

De Managing Director van alle Legoland-parken, John Jakobsen, ziet alvast het belang voor een eerste Legoland-park in Azië. Het doel is dan ook om succesvol te zijn en minstens 2 miljoen bezoekers per jaar aan te trekken. Met gemakkelijke toegang tot Johor vanuit Kuala Lumpur, Singapore en de rest van Zuid-Oost Azië, moet dit wel mogelijk zijn.
Tijdens de openingsdag stonden er alvast 10.000 bezoekers te wachten aan de hoofdingang om het nieuwe park te verkennen…
   

2012-09-LegolandMalaysia420