Pier Park verwelkomt Starliner voor 2012

2010-10-Starliner

De houten achtbaan Starliner, die na de overname van Cypress Gardens niet meer nodig was voor Legoland Florida, zal terugkeren naar Panama City Beach om nieuw leven te krijgen in Pier Park.
 
 

Starliner verhuist naar stad van oorsprong

De houten achtbaan Starliner, die na de overname van Cypress Gardens niet meer nodig was voor Legoland Florida, zal terugkeren naar Panama City Beach om nieuw leven te krijgen in Pier Park.

Het koppel Teddy en Jenny Meeks, die eveneens de oude carrousel van het voormalige Miracle Strip Amusement Park hebben gerestaureerd, hebben deze populaire out-and-back coaster aangekocht. Cypress Gardens kocht in 2006 deze houten achtbaan nadat Miracle Strip Amusement Park de deuren moest sluiten in september 2004. Starliner had toen reeds 41 jaartjes de mensen vermaakt.
Na de overname van Cypress Gardens door Legoland Florida, verdween de achtbaan in een opslagruimte. Maar niet voor lang dus…

Meeks en twee partners leiden dit project, een investering van ongeveer 2 miljoen dollar. Dit bevat de aankoop, het transport en de heropbouw. Men zal de originele layout behouden, maar enkele extra veiligheden op installeren. Met de aankoop wil men Pier Park verder uitbreiden en extra fans aantrekken. Drie locaties komen in aanmerking om deze achtbaan te plaatsen, allen liggen ze aan de westelijke kant van het park.

Behalve de oude carrousel en de houten achtbaan, hebben Teddy en Jenny ook nog twee andere oudere attracties van het oude Miracle Strip Amusement Park aangekocht en opnieuw opgeknapt: een balloon draaimolen en een zogenaamde vliegertjesmolen.

Men hoopt met de aankoop van de populaire Starliner coaster om ook de regio een economische boost te geven. Men hoopt de achtbaan volledig klaar te hebben tegen het seizoen van 2012. De baan behoort tot de klassiekers in zijn genre, er bestaan nog maar slechts 11 soortgelijke houten achtbanen. Het ontwerp was van de hand van John Allen, die voor Philadelphia Toboggan Co. werkte.