En de spinning heet...

Bedenk naam voor nieuwe Toverland-achtbaan

2012-08-Toverland-spinning-naam180Attractiepark Toverland riep Facebookgebruikers op om een naam te bedenken voor de achtbaan die 1 oktober aanstaande geopend wordt. De kogel is door de kerk en d'wervelwind zal de naam zijn. De bedenker van de naam, Jeffrey Houtman, wint een vip-bezoek aan Toverland met tien vrienden, inclusief een rit in de achtbaan met zijn/haar naam.

De nieuwe achtbaan is een zogenaamde spinning coaster, gebouwd door het Duitse Mack Rides, waarbij de karretjes van de trein kunnen draaien tijdens de rit. Van tevoren weet je dus niet welk stuk van de baan je vooruit of achteruit zult afleggen. Van dit specifieke type achtbaan bestaan er slechts drie ter wereld en dit is de eerste met muziek in de karretjes.
   

Magische vallei

Om de ervaring nog magischer te maken, verrijst rond d'wervelwind een compleet nieuw themagebied: de Magische Vallei. Daarmee wordt Toverland ongeveer anderhalf keer zo groot. Naast de nieuwe achtbaan, komt hier een wildwaterbaan, een restaurant en nog zes andere attracties. Nog niet alle geheimen van de Magische Vallei worden nu al onthuld, maar wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen of inspiratie wil opdoen voor de naam van de achtbaan, kan een kijkje nemen op de speciale website: www.magischevallei.nl.