Toy Story Mania opent in Japan

 

Nieuwe themazone in Tokyo Disney Sea

2012-07-DisneyTokyo-ToyStory180Tokyo Disney Resort opende in het begin van deze week een nieuwe attractie in een nieuw gebied: Toy Story Mania! Deze nieuwe attractie bevindt zich in Toyville Trolley Park, een nieuw gebied in Tokyo Disney Sea, gethematiseerd als een ouderwetse, nostalgische kermis. Het nieuwe gebied is gelegen in het New York gebied in het zogenaamde themagebied American Waterfront.

De attractie zelf is een quasi replica van de eerder in Amerika geopende Toy Story Mania attracties (in Florida geopend op 31 mei 2008 en in Californië geopend op 17 juni 2008). Toch zijn er enkele verschillen: zo komen de bezoekers nu binnen via de mond van cowboy-held Woody. Van daaruit belandt men in de kamer van Andy, die vol ligt met spelletjes, puzzels en ander speelgoed, nagemaakt in een serieuze grootte, zodat men zich als bezoeker ook klein waant, als het ware als een speelgoedje.
    

2012-07-DisneyTokyo-ToyStory420
     

Toy Story Mania is een zogenaamde 3D-shooting dark ride, waarbij de bezoekers allerlei gedigitaliseerde kermisspelletjes spelen. Het geheel zit technisch gezien knap in elkaar en ook de thematisatie van de attractie is van bijzonder hoog niveau, net zoals de rest van dit Japanse Disney-park. De investering van de attractie zou naar verluid oplopen tot zo’n 80 miljoen Dollar.