MusicXpress open

 

Battle tussen treinen in Walibi

De Bellevue treinen, die vroeger enkel als een transportmiddel fungeerden, werden getransformeerd in een nieuw concept, conform de Music battle die gaande is tussen W.A.B. en The SkunX. Vandaag vond in het Belgische Walibi-park de maidenrit van de twee nieuwe treinen plaats. Onder het goedkeurend oog van de bandleden van de 2 groepen W.A.B en The SkunX, en een honderdtal echte fans, werd de vernieuwde attractie vol animatie, special effects, humor en natuurlijk muziek, ingehuldigd.
 

2012-07-walibibelgium-musicexpress420 WAB

    
Vorig seizoen lanceerde Walibi in haar parken het concept van de Music Battle tussen een vernieuwde Walibi-mascotte en zijn tweelingbroer, de leider van The Skunx. Entertainment en muziek stonden sindsdien centraal in Walibi. Met de MusicXpress wil Walibi Belgium een extra aanbieden. Voor de bezoekers is er alvast een dilemma: met welke trein willen ze meerijden? Dit lijkt op het eerste zicht een vreemde vraagstelling, maar de W.A.B trein vertrekt niet in het station van The SkunX en de trein van The SkunX zal je nooit kunnen nemen in het W.A.B station! In feite zijn het 2 aparte ervaringen binnen éénzelfde attractie: 2 verschillende stations, 2 verschillende treinen, 2 verschillende groepen,…
Langs het 1300 meter lange traject zijn er enkele special effects voorzien, alsook verschillende verrassende animaties. Tijdens de 20 minuten durende rit krijgen de passagiers bovendien ook nog enkele nuttige tips van de bandleden om te leren hoe een goede song te maken.
    

 

Ook de stations werden onder handen genomen en kregen, afhankelijk of men in een W.A.B station of Skunx station is, een specifieke specificatie mee. Daarnaast zijn er ook nog special effects in het station. Bovendien zijn er ook enkele bandleden aanwezig. In het W.A.B station vindt men bovendien leuke attributen en kan men op grote schermen de laatste clips mee beleven. Bij The SkunX hangt er een heel andere sfeer: graffiti, grote buizen, kapotte voertuigen,… een niet te vergelijken station dus.

Behalve het Animatie Team Walibi werkten ook Dream-it (special effects), Neverland ThemePark Projects (decoraties en theming treinen) en het Britse Severn Lamb (leverancier van de treinen) mee aan het project.
   

2012-07-walibibelgium-musicexpress420 Skunx