Lex Luthor Drop of Doom

 

Six Flags Magic Mountain stelt opening een weekje uit...

2012-06-sfmm-dod180 1De opening van ’s werelds hoogste vrije-val-attractie, Lex Luthor Drop of Doom in Six Flags Magic Mountain, is een weekje uitgesteld tot 7 juli.

De nieuwe attractie in het Californische Six Flags Magic Mountain was initieel gepland om aanstaande zaterdag 30 juni te openen voor het publiek. De vrije-val-attractie maakt gebruik van de vertikale constructie van een bestaande achtbaan in het park, Superman : Escape from Krypton. Hiermee wordt de totale val-hoogte 122 meter, een absoluut record.

2012-06-sfmm-dod180 2Six Flags Magic Mountain staat bekend voor zijn records en primeurs. Het park is momenteel ook de trotse drager van Roller Coaster Capital of the World, omwille van het aantal achtbanen. Eén ervan is dus Superman : Escape from Krypton die vorig seizoen heropende met een achterwaartse lancering. Net als de achtbaan, is ook voor de vrije-val-attractie Intamin verantwoordelijk voor de technische implementatie. Na vijf “lange” seconden zal de gondel worden afgeremd, net boven de grond. Hiervoor zal een gesofisticeerd magnetisch systeem gebruikt worden voor maximale adrenaline. Men zal een topsnelheid van 137 km/u halen. In totaal worden twee gondels in dienst genomen, die zich aan de flanken van de achtbaan zullen bevinden.