Divertical geopend

 

Mirabilandia weer een topper rijker

2012-06-mirabil-divert180Op zaterdag 16 juni werd Divertical plechtig geopend in het Italiaanse Mirabilandia. Deze waterachtbaan is met een hoogte van 60 meter meteen ’s werelds hoogste waterachtbaan. De bootjes rijden met een snelheid tot 110 km/u. De offshore race boten, met enorm veel paardenkrachten, staan als inspiratie voor deze nieuwe attractie.

Mirabilandia investeerde maar liefst 20 miljoen Euro voor deze attractie. Het is meteen de grootste investering die het park de afgelopen jaren realiseerde. iSpeed (2009) kostte 15 miljoen Euro, Reset (2008) kostte 12 miljoen Euro en de dubbele achtbaan Thai Master (2011) kostte “slechts” 5 miljoen Euro. Het park toont duidelijk aan dat ze met verschillende unieke trendsetters de wereld willen verbazen.
 

2012-06-mirabil-divert420

  
Divertical is geen standaard watercoaster zoals we die nu kennen; het is een echte thrill attractie, ontworpen door Intamin, die toch een nieuw elan geeft aan het concept van waterachtbanen. Benieuwd is of de capaciteit hoog genoeg is om de populariteit van deze nieuwigheid te beantwoorden...