Cars Land enorm succes

 

Disney California Adventure opent topattractie

2012-06-carsland-radiators180Het tweede Californische Disney-park kende de afgelopen jaren een transformatie naar meer Disney (en vooral Mickey) en minder Californië. Het deed alvast de populariteit van het bijzonder mooie en leuke park stijgen. Maar het is niet te vergelijken met het enthousiasme dat Cars Land nu te beurt valt. Dit nieuwe themagebied dat volledig in teken staat van de animatiefilm Cars (van Pixar) doet de bezoeker echt wanen in Radiator Springs, het stadje dat centraal staat in de tekenfilm en ongetwijfeld het leukste stadje is in Carburetor County.

Cars Land is tot nog toe de grootste uitbreiding die het Californische park heeft gekend. De belangrijkste toevoeging is zonder twijfel Radiator Springs Racers die de eerste dagen werd overspoeld door de bezoekers, met wachttijden tot wel 5 uur!
In deze nieuwe superattractie, gebaseerd op het concept van Test Track in Epcot (Orlando), worden bezoekers meegenomen in het gebergte van Radiator Springs, met naast een fenomenale landscaping en de bijhorende bewondering, ook ruimte voor de nodige portie spanning.


2012-06-carsland-420 

2012-06-carsland-takel180Er zijn ook twee andere leuke attracties te vinden: Mater’s Junkyard Jamboree, verwijzend naar Takel, de beste vriend van Lightning McQueen (Bliksem Mc Queen) en Luigi’s Flying Tires, gelinkt aan de bandenshop in het stadje.

Net als in de tekenfilm ademt het stadje een 50s sfeertje uit, met leuke nuon verlichting en vele verwijzingen naar Route 66, wellicht de bekendste baan ter wereld. Disney heeft hier enkele zeer leuke winkeltjes en restaurants geïntegreerd.

Uiteraard werd de opening een groots spektakel met vele bekende gasten, zoals de stemacteurs uit de film, maar ook Bob Iger, de grote man en CEO van de Walt Disney Company, Tom Staggs, voorzitter van de Walt Disney Parks and Resorts en John Lasseter, de CEO van Pixar en de Walt Disney Animation Studios.

Hopelijk krijgt Parijs op termijn ook een soortgelijke attractie: in Orlando kunnen de mensen genieten van Test Track (Epcot), in Californië is er nu Radiator Springs Racers en in Japan is er het fantastische Journey to the Center of the Earth. Sommige andere attracties zoals Dinosaur of Indiana Jones zijn op hetzelfde principe gebouwd (met weliswaar een andere beleving), helaas zijn die nog niet in Europa te beleven. Want het is wel duidelijk dat dit type van attractie een absolute meerwaarde geeft aan een Disney Resort.