Six Flags Discovery Kingdom opent dra nieuwe achtbaan

 

Superman Ultimate Flight volgende week open

2012-06-sfdk-superman420

 
Six Flags Discovery Kingdom verwelkomt binnenkort een nieuwe Superman-achtbaan, Superman Ultimate Flight. Deze compacte gelanceerde achtbaan van Premier Rides oogt bijzonder spectaculair.

2012-06-sfdk-superman180Op 23 juni opent de nieuwe achtbaan voor het publiek, en het belooft alvast een bijzonder spannende ervaring te worden. In eerste instantie wordt de trein gelanceerd naar een vertikale getwiste toren, met een achterwaartse fallback. Wanneer de trein opnieuw doorheen het station raast dan krijgt de trein een extra snelheid mee tot bijna 100 km/u om de 46 meter hoogte te overbruggen. De vertikale kolom draait 180° zodat de trein boven aankomt in tegengestelde richting. De trein wordt afgeremd, en maakt zich klaar voor een inline-twist inversie-element. Daarna wordt het treintje weer afgeremd alvorens naar beneden duiken voor een non-inverteld looping element.

Het filmpje hieronder geeft alvast weer wat de bezoekers mogen verwachten. Ondanks het feit dat de achtbaan er best knap uitziet, vrezen we dat een lage capaciteit van de achtbaan de tevredenheid van de bezoekers zal beïnvloeden.