Opening OzIris in Parc Astérix

2012-04-ParcAsterix-Oziris

Afgelopen weekend opende Parc Astérix de deuren voor een nieuw seizoen. Het Franse themapark nabij Parijs stelde meteen ook de nieuwe achtbaan OzIris voor, in een nieuw themagebied, de Egyptische wereld van Cleopatra.

 

Indrukwekkende achtbaan op 2 uurtjes van België

Parc Astérix ligt op twee uurtjes rijden van de Belgische grens en biedt een dagje pretparkplezier aan met verschillende topattracties, zoals Goudurix, de achtbaan die maar liefst zeven maal ondersteboven gaat, en Tonnerre de Zeus, de favoriete achtbaan voor menige achtbanenfans. Die fans keken dan ook uit naar de nieuwste toevoeging, OzIris, een zogenaamde Inverted Coaster van meester-fabrikant B&M, Bolliger & Mabillard uit Zwitserland.

De achtbaan is zichtbaar van bij het verlaten van de autosnelweg en brengt de bezoekers doorheen verschillende elementen, waarbij vijf bijzonder vlotte inversies. Het station bevindt zich in een Egyptische tempel, waarbij de wachtrijen bijzonder leuk zijn aangekleed door het Belgische Neverland Theming Projects. Het ganse project is van zeer hoge kwaliteit. Het park investeerde maar liefst 20 miljoen Euro. Het park werd voor dit nieuwe gebied met 2,5 ha uitgebreid.
Naast OzIris werd de familieachtbaan Periférix getransformeerd in SOS Numerobis, waarbij de wachtrij vertrekt van bij het pleintje voor OzIris. Net als doorheen het ganse park zijn de ontwerpers van Parc Astérix er ook nu weer in geslaagd om subtiele humor te integreren. De obelisk als Eifeltoren, het wandelen doorheen de sarcofaag, het zijn maar enkele voorbeelden.
 

2012-04-ParcAsterix-Oziris420

 
De attractie zelf zal binnenkort uitvoerig besproken worden in onze Coasterwijzer. Al wie B&M coasters kent, weet dat men een soepele achtbaan mag verwachten ondanks het extreem ogende karakter van deze hangende achtbaan. De getwiste First drop, die zonder pre-drop de trein op snelheid trekt naar de Dive Loop, aangekondigd als een exclusiviteit voor het park, daarna raast men doorheen een snelle overgebankte bocht naar de verticale loop, om dan met een leuk knikje in de met mist gevulde tunnel doorheen de Immelmann te vliegen. Daarna volgen nog enkele bochten, twee zero-G-elementen, om tenslotte de remmen in te duiken.
De achtbaan is zeker en vast niet te extreem en zal bijzonder geschikt zijn voor de vele tieners en volwassenen die men zal begroeten. Bovendien kunnen er tot drie treinen op het traject rijden, wat de totale capaciteit van het park sterk doet verhogen.

2012-04-ParcAsterix-Oziris180Parc Astérix is alvast bijzonder trots op de nieuwe aanwinst. Filip De Witte, ondertussen bezig aan zijn vijfde seizoen bij Parc Astérix (voorheen 15 seizoenen lang directeur van zusterpark Bellewaerde Park), licht alvast toe: “We hebben twee seizoenen lang gewerkt aan de voorbereidingen van OzIris. We hebben gekozen voor B&M omdat zij in onze business bekend staan als de Rolls Royce onder de achtbanen: ze ogen sensationeel, ze zijn dat ook, maar ze bollen bijzonder zacht en comfortabel, waardoor de rit nooit te intens wordt. We zijn bovendien bijzonder blij dat we de achtbaan volledig afgewerkt aan ons publiek kunnen voorstellen tijdens het begin van ons pretparkseizoen. Door de verhoging van de capaciteit in ons park kunnen we toch stellen dat bezoekers bij ons kunnen genieten van 8 tot 10 attracties op een dag. Bezoekers kunnen bovendien overnachten in ons hotel, Hotel des Trois Hiboux.”

logo_KristofHolidaysInteresse in een leuke trip naar Parc Astérix met ontspannende overnachting?
Contacteer Kristof Holidays.