Darien Lake heropent Ride of Steel

2012-03-DL-RideOfSteel

Op 12 mei opent het Amerikaanse pretpark Darien Lake haar deuren met drie nieuwe attracties. Ook de populaire achtbaan Ride of Steel zal opnieuw open zijn na het incidentrijke 2011 waar 1 dodelijk slachtoffer te betreuren viel.

 

Drie nieuwe attracties voor het nieuwe seizoen

Vorig jaar werd de hypercoaster van het park getroffen door twee incidenten. Eerst was er het bizarre en fatale ongeval waarbij een oorlogsveteraan het leven liet toen hij uit de trein werd geslingerd. Het ongeval kwam nogal in de kijker, omdat het slachtoffer beide benen had verloren tijdens zijn missie in Irak, en dus in feite niet voldeed aan de lengtebeperkingen van de attractie.

Enkele weken later kwam een achtbaantrein tot stilstand op de hoge lifthill, toen de ketting brak. Hierdoor moesten talloze bezoekers geëvacueerd worden.
 

2012-03-DL-RideOfSteel-nieuws

 
Voor 2012 werd maar liefst 5 miljoen dollar geïnvesteerd. Het Amerikaanse park is ondertussen volop bezig met de creatie van een nieuw kindergebied, Rowdy’s Ridge, vlakbij Grizzly Run en Ranger. Er zouden drie attracties worden toegevoegd: Rowdy’s Heave Ho! Moose on the Loose en Hornet’s Nest.

Ook wil het park de “party animals” beter in de kijker plaatsen en daarom hernoemt het pretpark Adventure Isle naar Beaver Brothers Bay, met als hoogtepunt de Beaver Mania show (ter vervanging van de Thomas the Tank Engine Show).