Het Belgische Pretparkenseizoen 2012

2012

Paasvakantie 2012, traditioneel het begin van het pretparkseizoen in België. Een klein overzichtje van de verschillende parken, met prijzen en online voordelen, helpt u alvast een eindje verder...

 

Overzichtje van nieuw pretparkenseizoen

Bellewaerde Park

Bellewaerde Park probeert de mensen zowel het plezier van een pretpark als van een dierenpark aan te bieden. Attracties als Boomerang en Keverbaan kregen een grondige opknapbeurt tijdens de winter. Het dierenparkgedeelte begroet nieuwe bezoekers, waaronder de bizons. Vanaf dit seizoen kunnen de bezoekers ook genieten van leeuwen spotting, vlakbij het station van de Bengal Express vinden. Daarnaast zijn er uiteraard ook verschillende leuke evenementen in het park doorheen het jaar.

volwassene: 29€ (online: vanaf 23€)
kind tot 1m40: 25€ (online: vanaf 23€)
abonnement: 49€ (promo tot 30/04)
Online tickets via: http://www.bellewaerdepark.be/nl/koop-tickets-online


Bobbejaanland

Bobbejaanland viert het eerste jaar na het jubileum en wil terug naar de roots, met meer entertainment. Het hoogtepunt van het nieuwe seizoen is de nieuwe paardenshow met de Turnhoutse musicalster Anne Van Opstal en de Italiaanse Togni-familie: “Het geheime dagboek van Jane Parker”. Daarnaast stelt het park een nieuwe 4D-film voor: Yogi Bear.
Bezoekers kunnen uiteraard ook genieten van de vele talloze attracties, zoals Tyfoon, Dreamcatcher en het vorig jaar geopende Dizz. Naar traditie zijn er doorheen het jaar ook talloze evenementen.

volwassene: 32€ (online: 29€)
kind tot 1m40: 27,5€ (online: 24,5€)
abonnement: 59€ (online: 52€)
Online tickets via: http://www.bobbejaanland.be/nl/tickets


Boudewijn Seapark

In het Brugse Boudewijn Seapark ligt de nadruk vooral op het dolfinarium waar nog steeds een fantastische dolfijnenshow wordt gegeven. Maar het park heeft uiteraard meer te bieden: denk maar aan de leuke zeeleeuwenshow, de roofvogels, de zeehonden en de verschillende kindvriendelijke attracties. Kinderen genieten van Bobo’s Indoor Speeldorp.

volwassene: 24€ (online: 21€)
kind van 85cm tot 1m: 7€ (online: 7€)
kind van 1m tot 12 jaar: 20€ (online: 17€)
abonnement: 49€

Online tickets via: http://shop.zetes.be/BasketEditor.aspx


Plopsa Coo

In Plopsa Coo opende vorig seizoen de prachtige spinning coaster Vickey the Ride. Dit seizoen heeft het park weer verschillende attracties onder handen genomen om nog beter te laten passen in de Studio 100 sfeer. Zoals Splash waar Maya de Bij een prominente aanwezigheid krijgt. Ook zijn er verschillende evenementen van je favoriete Studio 100 figuren.

volwassene: 24€ (online: 19,5€)
kind van 85cm tot 1m: 8,5€ (online: 8,50€)
puntenkaart: 20€
abonnement: 69€

Online tickets via: http://www.plopsa.be/plopsa-coo/shop/nl/shop/tickets-plopsa-coo


Plopsa Indoor Hasselt

Bij minder weer is Plopsa Indoor Hasselt een bijzonder leuke bestemming om met de kinderen te bezoeken. Verschillende attracties, shows en evenementen zorgen voor een leuke dag voor de kids.

volwassene: 17,5€ (online: 15,5€)
kind van 85cm tot 1m: 8,5€ (online: 8,50€)
abonnement: 69€
Online tickets via: http://www.plopsa.be/plopsa-indoor-hasselt/shop/nl/shop/tickets-plopsa-indoor-hasselt


Plopsaland De Panne

De Plopsa-parken gaan verder op de weg van het succes. Plopsaland De Panne zit in volle transformatie naar een jaar-rond park. Vorig seizoen opende het leuke Mayaland, een investering waarmee het park zijn capaciteit aanzienlijk verhoogde. SuperSplash, SpringFlyer en vooral Anubis the Ride blijven de favoriete attracties van de bezoekers. De mascottes van het park zijn de populaire Studio 100 figuren, waarond vele evenementen worden georganiseerd.
Pas op: op 31 maart is Plopsaland De Panne afgehuurd!

volwassene: 29,9€ (online: 27€)
kind van 85cm tot 1m: 8,5€ (online: 8,50€)
abonnement: 69€
Online tickets via: http://www.plopsa.be/plopsaland-de-panne/nl/shop/tickets-plopsaland-de-panne


Walibi Belgium

Vorig jaar werd Aqualibi heropend en werd het ganse park restyled met een moderne mascotte Walibi die samen met zijn tweelingbroer Squad het park meer kleur gaf, en vooral muziek. Walibi Belgium gaat op dit elan verder en in de loop van het jaar kunnen de mensen genieten van Music Xpress, de muzikale trein… Daarnaast biedt het park vele achtbaantroeven, zoals Vampire, Weerwolf of Cobra. Bezoekers kunnen ook nog steeds genieten van de met prijzen beloonde 4D-film “Rokken Roll”.
 
volwassene: 32€ (online: vanaf 26€)
kind van 4 tot 12 jaar: 28€ (online: vanaf 26€)
abonnement: 55€

Online tickets via: http://www.walibi.com/belgium/be-nl/koop-tickets-pretpark-online