Vulkanische vrijevaltoren in Paultons Theme Park

2012-03-PaultonsPark

Paultons Park, nabij het Britse stadje Romsey en Southhampton, pakt dit seizoen uit met de nieuwe spannende attractie: Magma, een vrije-val-attractie die mooi ingewerkt is in een vulkanische omgeving in de tijd van de dinosauriërs.

 

Vulkaanuitbarsting als thema

2012-03-paultonspark-nieuwsDeze nieuwe attractie, met een dinosaurus-thema, kost ongeveer 1 miljoen Euro. 16 mensen worden 25 meter naar bovengetakeld en ondergaan de typische op- en- neerwaartse bewegingen eigen aan een freefall attractie. Kinderen vanaf 1m10 mogen onder begeleiding de attractie betreden. Vanaf 8 jaar en 1m30 mag men zelfs alleen in de attractie. Magma is een zogenaamde drop 'n' twist tower, ontworpen door het Italiaanse bedrijf SBF-Visa.

Het park wil met deze nieuwigheid de thrillfactor in het park verhogen. Het uitgewerkte concept, rond een vulkaan die actief is in de tijd van de dinosauriërs, moet hopelijk vele bezoekers aantrekken. Bovendien is er een prehistorische verrassing. Het is voor het park een toch wel serieuze investering. Het park heeft vooral zeer familie en kind gerichte attracties. In 2011 opende het Britse park een kinderattractiegebied: Peppa Pig World.