Walibi Belgium blijft inzetten op show en muziek

2012-03-Walibi2012

Ook in Walibi Belgium is men volop bezig met de laatste voorbereidingen voor de heropening op 31 maart 2012, het begin van de Paasvakantie. Het Waverse park kondigt alvast een seizoen gevuld met beats aan!

 

Music Xpress voor de zomer

2012-03-Walibi2012-nieuwsDe mascotte Walibi en zijn tweelingbroer Squad hebben afgelopen winter niet stil gezeten in Walibi Belgium! Ze werkten zich met hun groepen W.A.B en The SkunX uit de naad om het beste van zichzelf te kunnen geven voor de bezoekers van het seizoen 2012 in een nieuw muziekaal spektakel: “The Music Battle: The Show”. Daarnaast zet het park in op straatanimatie, showcases, LIVEconcerten, meet & greets met de sterren van de 2 bands en een nieuw muzikaal ‘dilemma’ voor de bezoekers: “Music Xpress”.
De pretparkbezoeker moet kiezen in welke trein ze willen rondreizen: in de W.A.B-trein of de SkunX-trein ? De Music Xpress is een voortzetting van de klassieke Bellevue trein die rustig haar rondjes rond het meer reed. Met twee nieuw gethematiseerde treinen wil het park niet enkel een fantastisch zicht bieden maar ook aan de bezoeker uitleggen hoe men een internationale hit kan maken. Let wel op: een W.A.B-trein stopt nooit aan een SkunX-station en een SkunX-reiziger zal je nooit op een W.A.B perron zien! De Music Xpress zal pas tijdens de zomer openen.

Ook dit seizoen zal de film “Rokken Roll” in de 4D Cinema draaien, dit voor het tweede seizoen. Vorig jaar hebben reeds 350.000 bezoekers de eerste 3D kortfilm van Walibi kunnen zien.
Een dag vol muzikale hoogtepunten wordt afgesloten met een open-air LIVE concert van W.A.B en The SkunX op de nieuwe Walibi Stage aan de Weerwolf / Loup Garou.

Voor de stripverhalenliefhebber is er ook een leuke primeur: het allereerste stripverhaal van Walibi. Het eerste deel van «De Avonturen Van Walibi : De Ontdekking van Shimmeria» verschijnt op 21 maart bij Uitgeverij Dupuis. Men heeft gekozen voor een nieuw formaat stripverhaal dat qua stijl en grootte het midden houdt tussen de klassieke stripverhalen en de Japanse manga verhalen in pocket formaat. Een cool formaat, een up-tempo verhaal, een spannend script en kleurrijke manga-like tekeningen leggen de basis uit van de nieuwe muzikale leefwereld van Walibi en zijn tweelingbroer Squad.
Het scenario is van de hand van Maxe l’Hermenier en Jean-David Morvan, tekenaar van dienst is Wuye. De strip is verkrijgbaar in de parken en in de supermarkten.