The Swarm: Premiere Screaming

2012-03-ThorpeP-the-swarm

Tijdens een groots media-evenement werd the Swarm ingehuldigd in Thorpe Park, een Brits park nabij Londen dat ondertussen toch wel uitgegroeid is tot de hoofdstad van thrill in Europa.

 

Thorpe Park opent thrill achtbaan

Nabij Londen bevindt zich Thorpe Park, een pretpark met verschillende achtbanen die de adrenaline zeker en vast doen stijgen. Sinds dit jaar hebben ze er met The Swarm weer een prachtige achtbaan bij, die zeker en vast de bezoekers moeten doen verstommen. Deze achtbaan is een zogenaamde wingcoaster, waarbij de zitjes van de trein zich niet op of onder de baan bevinden, maar naast de baan. Deze attractie is een ontwerp van Bolliger & Mabillard, in de sector bijzonder geroemd omwille van hun fantastische ontwerpen en hun comfortabele thrill-achtbanen. Deze wingcoaster is de hoogste in zijn soort in Europa. In totaal gaat men vijfmaal ondersteboven, waarbij ook, en dat is vrij uniek, tijdens de first drop. De achtbaan werd op 48 dagen geconstrueerd. In totaal werden meer dan 1000 ton aan sporen in elkaar gemonteerd om de twee indrukwekkende treinen een uitdagend parcours aan te bieden.

2012-03-ThorpeP-the-swarm-180Gisteren werd het startschot gegeven. Bezoekers met uitnodiging mogen tot en met 18 maart als eerste gillen op deze nieuwe achtbaan, de zogenaamde Premiere Screaming. Net als bij een filmpremière krijgen ze de eer om via een rode loper begeleid te worden naar de attractie. Gisteren ging het eventjes mis, toen het computersysteem een veiligheidsprobleem had gedetecteerd waardoor de passagiers even stilstonden op de lift hill. Maar het euvel was na enkele minuten reeds verholpen. Wel een pijnpunt blijkt de capaciteit te zijn. De attractie is ondanks de beperkte uitnodigingen bijzonder populair, maar omdat momenteel slechts 1 trein in werking is, zijn de tweets van lange wachtrijen snel terug te vinden.

Toch lijkt deze apocalyptische attractie een heus succes te worden. De thematisering geeft een verhaal aan de attractie, scenes van complete verwoesting, waarbij de bezoekers bijzonder dicht langsheen verschillende attributen razen. Voor de ene bezoeker zal dit pure opwinding zijn, voor de andere eerder zelfmoord.

Speciaal voor deze achtbaan zal de Britse rockgroep You Me at Six een track uitbrengen. Bovendien heeft het park ook Glenn Freemantle, een winnaar van de BAFTA award voor muziek, om een onride muziek te componeren.
 

2012-03-ThorpeP-the-swarm-420

The Swarm wordt aanzien als de vijfde grootschalige attractie in het park, naast SAW – The Ride (2009), Stealth (2006), Nemesis Inferno (2003) en de 10-looper Colossus (2002).