2012-03-CarsLand

Op 15 juni openen het langverwachte Cars Land, Buena Vista Street en the Carthay Circle Theatre in Disney California Adventure. Deze nieuwe toevoegingen zullen een orgelpunt zijn van de vijf jaar durende uitbreidingswerken in het Californische Disney resort.

 

Bezoekers tellen af naar 15 juni

Disney heeft in Californië veel werk verricht de afgelopen vijf jaren. Die resulteren nu in vier nieuwe attracties, nieuwe day-to-night ervaringen in beide Disney-parken, magische transformatie van het Disneyland hotel met onder meer nieuwe zwembaden, gethematiseerde suites, gerenoveerde kamers,… kortom voor ieder wat wils.

De grootste aandacht gaat echter naar Cars Land, een nieuw themagebied naar de gelijknamige animatie blockbuster van Pixar, Cars. Centraal staat Radiator Springs, het stadje waar drie nieuwe familieattracties jong en oud zullen begeesteren. In Luigi’s Flying Tires nemen de bezoekers plaats in een reuzenband om zo te glijden op een soort luchtkussen. In Mater’s Junkyard Jamboree nemen de gasten plaats in een baby-traktor op de tonen van Takel’s (Mater) jukebox. Maar top of the bill, en de reden waarom er vijf jaar werd gewerkt, is toch wel Radiator Springs Racers, een adembenemende attractie. Deze attractie is wellicht één van de sterkst uitgewerkte attractie die Disney tot op heden heeft gemaakt. Deze unieke race-attractie zal zeker en vast de nodige bezoekers verleiden om een bezoekje te komen brengen. Uiteraard komen er ook shopping- en eetgelegenheden die in de sfeer van dit stadje passen. Zo zijn er Flo’s V8 Café, Ramone’s House of Body Art en Radiator Springs Curios.
 

2012-03-CarsLand-nieuws

 
Naast Cars Land werd ook enorm geïnvesteerd in Buena Vista Street, de nieuwe inkom van Disney California Adventure, die de bezoeker terug brengt naar de periode toen Walt Disney in Californië arriveerde met zijn dromen: de periode van 1920 in Los Angeles. Het nieuwe gebied zal beschikken over een transportattractie, de Red Car Trolleys, geïnspireerd op de oude trammen die in het Zuiden van Californië te vinden waren, en ook Carthay Circle Theatre, een replica van het gebouw waar in 1937 de wereldpremière plaats vond van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. In dit gebouw zal een luxe restaurant komen.

Het park zal op 14 juni uitzonderlijk gesloten zijn, zodat de dag erop het park helemaal klaar is voor de festiviteiten van de opening.