Testritten Wodan gestart

2012-03-Woodan

De eerste testritten van de nieuwste achtbaan in Europa-Park, Wodan – Timburcoaster, zijn achter de rug, en bleken een succes. Nu wordt het aftellen voor de bezoekers tot het park de deuren opent.

 

Aftellen naar de opening

Het Duitse themapark/resort, Europa-Park, pakt in 2012 uit met onder meer een nieuwe achtbaan, Wodan - Timburcoaster, een houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant GCI (Great Coasters International). Deze achtbaan is maar liefst 1050 meter lang en doorkruist twee andere achtbanen, blue fire in Ijsland en Atlantica in Portugal. De lift hill brengt de Millenium Flyer trein van GCI zo'n 40 meter hoog. Deze treinen zijn speciaal ontworpen om bijzonder snel en wendbaar bochten te nemen, zonder hierbij al te ruw aan te voelen. Mensen die ooit Troy in Toverland of Joris en de Draak in de Efteling hebben bezocht, zullen dit beamen.

Aan Wodan hebben meer dan 50 werklieden en timmermannen door weer en wind gewerkt. Nu zijn de testritten begonnen. Het park is nog volop bezig om de thematisering verder af te werken. Voor de bezoekers is het aftellen tot 31 maart, de dag waarop het park haar deuren opnieuw opent.

Met 11 achtbanen is Europa-Park in feite rollercoaster capital of Europe, een titel die wordt gegeven aan het park met de meeste achtbanen. Volgend seizoen zou er nog een nieuwe achtbaan bijkomen (een suspended powered coaster). Het park is ondanks deze hoeveelheid achtbanen een bijzonder familie georiënteerd park, een absolute aanrader om te bezoeken. Het resort biedt vele overnachtingsmogelijkheden. Dit seizoen komt er zelfs nog een nieuw hotel bij: Bell Rock...